Δημοτικό (6-12)

 robot aΡομποτική για παιδιά δημοτικού από 6-12

1)Τα τμήματα αποτελούνται έως 9 παιδιά για κάθε Δάσκαλο εκπαιδευτικό.

2)Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων με ηλικιακές κατηγορίες

Α δημοτικού έως Γ δημοτικού και από Δ δημοτικού έως ΣΤ δημοτικού.

3) Η κάθε ομάδα έχει το δικό της robot και τον δικό της Η/Υ. Μέχρι το τέλος του μαθήματος τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κατασκευάσει το robot και να το έχουν προγραμματίσει.

4)Η εκπαιδευτικός έιναι δασκάλα ειδικά εκπαιδευμένη στην ρομποτική και STEM

Στην αρχή κάθε μαθήματος ή σειράς μαθημάτων τίθενται οι στόχοι και παρέχονται σαφείς οδηγίες για την κατάκτησή τους. Στόχος μπορεί να είναι η επίλυση ενός προβλήματος, (πρόβλημα περιβαλλοντικό, καθημερινής ζωής κ.α.) ή η ολοκλήρωση ενός project, (project κυκλοφοριακής αγωγής, μαγειρικής, προσωπικού βοηθού κ.α.). Στην αρχή παρέχεται στους μαθητές έντονη υποστήριξη για την κατάκτηση των στόχων από τον εκπαιδευτή, η οποία σταδιακά μειώνεται καθώς οι μαθητές αποκτούν μεγαλύτερη εξοικείωση. Οι απαιτήσεις των project αυξάνονται σύμφωνα με την εμπειρία και τις δυνατότητες των μαθητών. Οι μαθητές δουλεύουν κατά περίπτωση στα πλαίσια ανομοιογενών ομάδων με ρόλους καθορισμένους από τον εκπαιδευτή στα αρχικά μαθήματα, αλλά καθώς οι μαθητές γνωρίζονται μεταξύ τους γίνονται υπεύθυνοι οι ίδιοι για τον τρόπο που επιλέγουν να δουλέψουν, την απόδοση ρόλων μέσα στην ομάδα και την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία.

 STEM

Το μάθημα χωρίζεται σε δυο μέρη: στο πρώτο τα παιδιά κάνουν τεχνικές κατασκευές με καθημερινά υλικά(πχ χαρτόνι ,σκοινί ,μπαλόνι …και πολλά άλλα).Αυτό είναι το λεγόμενο stem, και τα οφέλη του είναι ως εξής:

  • Εξοικείωση με γεωμετρικά σχήματα/στερεά
  • Εκτίμηση γωνιών και κλίσης
  • Εξοικείωση με την ισορροπία σχημάτων
  • Κατανόηση των εννοιών βάρους και ύψους
  • Δημιουργία πρωτοτύπων
  • Πειραματισμός και έλεγχος υποθέσεων
  • Συνεργασία

ROBOT

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά χρησιμοποιούν το robot lego we do για να κατασκευάσουν και να το προγραμματίσουν .

Οφέλη

Τα οφέλη του είναι ως εξής:

 Όσον αφορά την εκμάθηση της ρομποτικής σκοπός είναι τα παιδιά να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο να εξοικειώνονται με βασικές αρχές Προγραμματισμού ,καθώς μέσα από το πρόγραμμα WeDo της Lego, μαθαίνουν να δίνουν στο ρομπότ Milo βασικές εντολές κίνησης και έτσι αποκτούν μια πρώτη επαφή με βασικές έννοιες της Μηχανικής Φυσικής. Με την παραπάνω διαδικασία τα παιδιά διασκεδάζουν και ταυτόχρονα οξύνουν την παρατηρητικότητα τους και καλλιεργούν τις δεξιότητες τους. Μέσω λοιπόν της διδασκαλίας αυτής τα παιδιά καταφέρνουν να μπουν στη λογική ανάλυσης ενός προβλήματος και στην προσπάθεια της επίλυσης του.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 2105060894 για ένα προσωπικό ραντεβού  ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε εμείς.

 Συμπληρώστε την Φόρμα ενδιαφέροντος

Σχετικά με εμάς

Καλώς ήρθατε!
 

Στα κέντρα εκμάθησης πληροφορικής intered δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε έναν από τους σπουδαστές μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι & θα εκπαιδευτούν σωστά.

Κάθε χρόνο, η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει σύγχρονα προγράμματα σπουδών κατάλληλα για την ελληνική πραγματικότητα με δεδομένα από την παγκόσμια αγορά.

Στην intered παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, για εσάς.

Links

  •  Ecdl
  •  Cambridge Vellum

Στοιχεία Επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 1
13231 Πετρούπολη
Τηλ.: 210 5060894

Facebook