Σεμινάρια Γραμματειακής Υποστήριξης

Πιστοποιημένο Στέλεχος Γραμματείας

Εισαγωγή: Επίπεδα επαγγελματικής ιεραρχίας του επαγγέλματος

Γραμματέας ή Υπάλληλος Γραφείου;

Στην ελληνική αγορά εργασίας, ο όρος «Υπάλληλος γραφείου» αναφέρεται σε μια πολύ ευρεία κατηγορία εργαζομένων με διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα, γνώσεις, προσόντα, δεξιότητες, καθήκοντα και εργασιακές ευθύνες λόγω των σημαντικών κενών που παρουσιάζει η ρύθμιση των επαγγελμάτων στη χώρα μας (είτε αυτή αφορά το νομοθετικό πλαίσιο,  είτε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας). 

Το επαγγελματικό περίγραμμα που κλάδου ορίζει δύο επίπεδα ιεραρχίας. Το 1ο, στο οποίο βρίσκουμε στελέχη με πολλές και διαφορετικές αρμοδιότητες, οι οποίες όμως διαφέρουν από τις αρμοδιότητες του 2ου επιπέδου. Επίσης οι σύγχρονες ανάγκες των εταιριών/οργανισμών/επιχειρηματιών στην Ελλάδα και ο συνεχώς βελτιούμενος εξοπλισμός τους απαιτούν αυξημένες ικανότητες και εξειδικευμένες γνώσεις ανάλογα με τη θέση και το αντικείμενο της εταιρείας. Έτσι έχουμε:

Τη  Γραμματέας Διεύθυνσης: Ανώτερο στέλεχος με σύνθετα εργασιακά καθήκοντα Γραμματειακής υποστήριξης διευθυντών μεγάλων επιχειρήσεων ή οργανισμών (επίπεδο ιεραρχίας 2 με υποχρεωτική πιστοποίηση).

Τη Γραμματέα των μικρών εταιρειών: Οι εταιρείες μικρού και μεσαίου μεγέθους συνήθως για τη θέση της γραμματέως/receptionist επιλέγουν έναν υπάλληλο γενικών καθηκόντων (επίπεδο ιεραρχίας 1 ή 2 με εξειδίκευση στην διαχείρηση αποθήκης και πελατών)

Τη Γραμματέα σε Δομές Υγείας: Είναι οι γραμματείς που εργάζονται στα νοσοκομεία, τα ιατρικά κέντρα και τα κάθε είδους ιατρεία. (Επίπεδο ιεραρχίας 1 ή 2 και υποχρεωτική εξειδίκευση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τη βασική ιατρική ορολογία).

Τη Γραμματέα εκπαιδευτικών οργανισμών: Είναι το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζεις μόλις μπεις σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό. Εκπροσωπεί το σχολείο και γι’ αυτό πολλές φορές οι εργασίες της ξεφεύγουν από τα όρια των εργασιών μιας συνηθισμένης γραμματέως. (Επίπεδο ιεραρχίας1 ή 2 με εξειδίκευση στην πελατών).

Τη Γραμματέα που εργάζεται σε νομικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία: Η δουλειά της γραμματέως σε δικηγορικό γραφείο είναι να βοηθά τον/τους δικηγόρους της εταιρείας στο έργο τους. Απαραίτητη είναι η άριστη χρήση των κειμενογράφων και το τυφλό σύστημα. (Επίπεδο ιεραρχίας 1 ή 2 και υποχρεωτική εξειδίκευση στη βασική νομική ορολογία).

Περιεχόμενα του προγράμματος και προυποθέσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα σπουδών «Πιστοποιημένο Στέλεχος Γραμματειακής Υποστήριξης»  διδάσκει και πιστοποιεί όλες τις δεξιότητες που οφείλει να έχει κάθε στέλεχος σε όποιο κλάδο και αν εργάζεται και είναι κατάλληλο για:

  • Τους νεοεισερχόμενους στον γραμματειακό κλάδο (επίπεδο 1)
  • Τα υφιστάμενα γραμματειακά και διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών ή άλλων φορέων (επίπεδο 2 και Αγγλικά ειδικότητας),
  • Τους υπαλλήλους γραφείου, αποθήκης και λογιστηρίου (επίπεδο 1 και επιπλέον ενότητες εξειδίκευσης),
  • Τους ανέργους, φοιτητές ή αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και Λυκείων οι οποίοι ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στο κλάδο της Διοικητικής - Γραμματειακής Υποστήριξης (επίπεδα 1 και 2)


 

Τιμολογιακή πολιτική (Κόστος, εκπτώσεις)

Για περαιτέρω διευκρινείσεις, καθώς και πλήρη ενημέρωση περι του συνόλου των προγραμμάτων σπουδών αλλά και του κόστους εκπαίδευσης και πιστοποίησης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς, αλλά και κατ ιδίαν κλεινοντάς ένα ραντεβού στο κέντρο μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας μας εδώ.

 

Τα μαθήματα προσφέρονται και μέσω e-learning 

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 2105060894 για ένα προσωπικό ραντεβού  ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε εμείς.

 Συμπληρώστε την Φόρμα ενδιαφέροντος

Σχετικά με εμάς

Καλώς ήρθατε!
 

Στα κέντρα εκμάθησης πληροφορικής intered δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε έναν από τους σπουδαστές μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι & θα εκπαιδευτούν σωστά.

Κάθε χρόνο, η ομάδα μας εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει σύγχρονα προγράμματα σπουδών κατάλληλα για την ελληνική πραγματικότητα με δεδομένα από την παγκόσμια αγορά.

Στην intered παρακολουθούμε τις εξελίξεις διεθνώς, για εσάς.

Links

  •  Ecdl
  •  Cambridge Vellum

Στοιχεία Επικοινωνίας

28ης Οκτωβρίου 1
13231 Πετρούπολη
Τηλ.: 210 5060894

Facebook

© 2017 Intered Πετρούπολης. All Rights Reserved. Designed By Openzstore